’t Noamdhuusie

Harm Echten begon op jonge leeftijd met het maken van kunst en vond zijn inspiratie hoofdzakelijk in de nabije natuur. Na menig schetsboek te hebben gevuld in de omgeving van Ruinerwold en Ruinen, kreeg Harm oog voor het Dwingelerveld. De flora en fauna werd niet alleen bestudeerd, maar ook vereeuwigd door middel van etsen en aquarellen. Naast zijn werkzaamheden als loodgieter was Harm regelmatig schetsend te vinden in de omgeving van zijn woonplaats Ruinen.

Eind jaren negentig begon hij te experimenteren met het toepassen van zijn dagelijkse werk in zijn kunstwerken. Hij gebruikte verweerde stukken zink en lood voor beelden, die werden geplaatst in de tuin achter ’t Noamdhuusie.

Dit ontaardde in een grote opdracht van gemeente De Wolden. Harm werd uitgenodigd een kunstwerk in de vorm van een boom te maken. Hij nam de uitnodiging aan en vervaardigde een levensgrote koperen linde, die de hal van het gemeentehuis opsiert.

Sinds 2007 is Harm gestopt met zijn loodgieterswerk en heeft zich volledig gestort op zijn kunstwerken.

Adres:
Oosterstraat 24 te Ruinen
0522-471548

Open:

De tuin en het atelier zijn op dinsdag, woensdag en donderdag te bezichtigen gedurende de maanden juni tot en met september. De openingstijden zijn van 13.00 uur tot 17.00 uur. De entree is gratis.

Open op de eerste zondag van de maand in juni, juli, augustus en september.

In de zomermaanden demonstreert Harm zijn werkzaamheden op de Brinkavonden in Ruinen. Deze brinkavonden zijn van 19.00 uur tot 21.00 uur op de woensdagavond.